Eljött a nőnap, vagyis a szombat és minket Pesten talált. (Sőt, a vasárnap is, így ki kellett hagynom a szavazást.) Az uram beteg lett, no nem vészesen, csak pont annyira, hogy ne legyen értelme csak azért Kisfaluba utazni és elpazarolni egy halom tüzifát, hogy ott feküdjön az ágyban. Főleg, mert szombatra esős, csúf időt jósoltak, ami délelőtt még bejött, de délután már a Nap is kisütött az én szívem meg majd' megszakadt. Igen erős Kisfaluhiányom van már.
A magokat is megvettem már az elmúlt héten: borsót, petrezselymet és a dughagymát (most először lilát is). Azzal vigasztaltam magam, hogy hiába lesz vasárnap szép idő, ha egyszer szombaton egész nap esik és sarat hagy maga után, akkor nem lehet kertészkedni. De ahogy elnéztem a pesti időjárást, simán lehetett volna. Hogy Kisfaluban mi volt a csapadékhelyzet, azt max. az Időkép-en tudom ellenőrizni (az alapján délután 2 körül állt el ott az eső), vagy Ica tudna beszámolni róla.
Na de a DVD-lejátszó!!! Ez egy sorsolás főnyereménye a szlovákfalusi kocsmában, ezt a játékot a Steiger hirdette meg: minden csapolt korsó Steiger-sör után jár egy bejegyzés egy névre szóló sorsjegyre és 12 vagy 15 bejegyzés után (már nem emlékszem) telik meg egy sorsjegy, ami a játék végén résztvesz a sorsoláson. A játék még valamikor február elején-közepén indult és valamikor mostanában ér véget (lehet, hogy a következő hétvége még benne lesz). Lajos, amint meghallotta, egyből fölajánlotta a DVD-lejátszót a szlovákfalusi kocsma javára, ha ő nyeri meg. A célja ennek az, hogy a gyerekek, hogy ott kényszerülnek eltölteni egy kis időt szüleik társaságában, ne unatkozzanak. Amint ezt Öcsi meghallotta, elkezdte buzgón a bejegyzéseket Lajos kártyáira írkálni minden olyan korsó sör után, amit olyanok ittak meg, akikek nem volt névre szóló sorsjegyük. (Csalni oly módon nem lehet, hogy csak úgy többet ír be, mert a Steiger a végén ellenőrzi a fogyasztást.) Így azt vettük észre már az első hétvégén, hogy már 2-3 Lajos nevére kitöltött sorsjegy van. De egyrészt van egy olyan formánk, hogy ha összesem 100 sorsjegy lenne és abból 99 Lajos nevére szólna, akkor is igen nagy esélye lenne a másik versenyzőnek Lajossal szemben. Másrészt igen erős ellenfelek vannak, a legveszélyesebbnek Oti tűnt. És ugye nálunk csak a szombat esték jöhetnek szóba, és azok közül is kettő már kimaradt. Ettől persze még Fortuna lehet kegyes hozzánk, de ez nem jellemző rá.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása