minyike 2008.07.11. 18:17

1. Falunap

Egy éve, azaz 2007. július 7-én tartottuk Kisfaluban az első Falunapot. Úgy nagyon mellesleg akkor alakult meg az Egyesület, de a nap lényeges eleme a főzőverseny volt.

Addig is volt már néhány főzőverseny Kisfaluban, de azok mind olyanok voltak, hogy előre kiadták az alapanyagot és abból kellett a legjobb ételt megfőzni, mi azokon sosem indultunk. A tavalyi főzőversenynek viszont egyetlen feltétele volt: szabad tűzön kellett készülni az ételnek. Ez már sokkal fantáziadúsabbnak ígérkezett. Nem volt zsűri, az értékelés a következőképpen zajlott (ezt előre tudtuk):

Az alapanyagot minden induló maga adta, a maga költségére, így a kóstolás ingyenes volt. Minden kóstoló kapott egy jegyet (ilyen jegyből rengeteg volt) és ha megkóstolt valamit, adott érte egy jegyet. A végén összeszámolják, melyik főzőnek hány jegye van és akinek a legtöbb, az a versenyző nyer. Pofonegyszerű.

Mi már jó előre elhatároztuk, hogy palacsintával indulunk. Akkor még a faluban nem volt ennyire közismert, mint ma, hogy Lajos a Palacsintás Király. A palacsintának három nagy előnye van: ahol gyerek van, ott garantált a siker; már nagyon hamar el lehet kezdeni osztani, nem úgy, mint pl. egy pörköltöt, aminek előbb még meg kell főni; ha elfogy, hamar be lehet újra keverni az alapanyagot és lehet folytatni a sütést.

A versenyen végül 9 csapat indult, nem csak Kisfaluból. Mi még segítségnek odatrombitáltuk Kedves Barátainkat (ők idén is jönnek). Ugyan valóban rengeteg kóstolójegy volt, mégis kevésnek bizonyult a számuk. Így két alkalommal is visszaszedték őket, természetesen megszámolva és a plakátra fölvezetve a számukat. Meg kell mondjam, a palacsintánknak határtalan sikere volt. A végelszámolásnál ugyan nem nálunk volt a legtöbb jegy, de utólag kiderült, hogy Gyuri barátunk zsebében (ő kezelte a jegyeket) maradt még néhány. De az eredményhirdetéskor minket hirdettek ki, mint legötletesebb versenyzőt, és mint a desszertkategória győztesét, így hatalmas (vállonveregetős) különdíjat kaptunk. (Csakúgy, mint egy másik induló, aki hatalmas üstben egy egész birkából főzött birkapörköltöt, aminek esélye sem volt a verseny ideje alatt elkészülni, így ebből lett az esti utcabál alatt az ingyenvacsorát.) Úgyhogy mi azóta is úgy értékeljük ezt, hogy a tavalyi főzőversenyt magasan mi nyertük meg. És merjen csak valaki ellentmondani!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása