A sok eső pozitív és negatív hatásait egyaránt élvezhetjük, de inkább a negatívakat. Locsolni nem kell, ez a paprikának nagyon jót tesz. És ezzel a pozitívumok felsorolásának vége is van. Egekig tör a gaz, de folyamatosan sár van, sem gazolni, sem kapálni nem lehet. Leszüreteltem az első adag paradicsomot, már amit le tudtam szüretelni, mert rothadásnak indult. A levelei mind száradnak fölfele (ahogy azt máskor augusztus végén – szeptember elején szokta), nyilván peronoszpórás. A bab szépen terem, de a levelei sárgulnak, ez nem tudom, miért van (a bab is vízigényes, azt pedig most kap bőven).

A fosókaszilva viszont a faluban elkezdett érni, már szüreteltünk is belőle. A szilvatermés annyira jónak ígérkezik, hogy már le is tört néhány szilvafa ága. Az eper (szeder) leérett, ebből idén sem lesz sok pálinka, mert a szél rendszeresen megtépázta, leverte a termést, a szelet követő eső pedig belemosta a földbe.

Az állataink rovatban sok változás nincs: a maradék egy kisnyuszi is elpusztult, ezen már meg sem lepődtünk. Így az anyanyuszik kondérba kerülnek, de előbb áthelyeztük őket is Kisfaluba, hogy a jó kisfalusi zölddel etetve egy kissé felhizlaljuk őkelméket. A kecskéink jól elvannak, van nekik a kertben bőven zöld fű, csak ki kell őket kötni ide-oda, aztán, amikor jön az eső, futni be velük az ólba. Igazi hegyikecskék (bár amúgy tiszta magyar kecskék), másznak-ugranak föl mindenhova, ha csak kerítéssel vannak elkerítve, onnan kiugranak, így muszáj őket mindig kikötni. Viszont most már úgy tűnik, megszoktak nálunk, nagyon barátságosak, nem csak velünk, hanem Marssal is.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása