A hétvégénk ismét úgy sikerült, hogy csak több részletben tudok beszámolni róla.

Ez a hétvége kivételesen nem pénteken indult, hanem szombaton és kevés jutott belőle Kisfaluba: szombat reggelre Megértő Barátokhoz voltunk hivatalosak a Nagy Hegy túloldalára, szintén egy nyugodalmas hétvégi lakba. Mivel ugyancsak szombaton 4-5 óra körül Szlovákfaluba voltunk hivatalosak nőifoci meccset nézni és az azt követő ereszdelahajamat alatt palacsintát sütni, úgy terveztük, hogy Barátoknál kb. 3-ig maradunk. Csakhogy ez a baráti összejövetel túl jóra sikerült ahhoz, hogy 3-kor fölpattanjunk és otthagyjuk: mire először megnéztem az órát, már elmúlt 6 óra is. Akkor elköszöntünk, összekaptuk magunkat és irány Kisfalu. Mire a házat kinyitottuk és a bringákat előszedtük, már 8 körül járt az idő.

Egyre melegebb volt egész héten, a meteorológusok szerint „szélsőségesen meleg”, kb. 10 fokkal melegebb, mint az ilyenkor szokásos átlaghőmérséklet. Egész nyáron nem volt Kisfaluban ilyen meleg este (főleg nem, amikor nyarat akartaaaaam): 26 fok volt este 8-kor.

Sötétben vágtunk már neki az útnak és ahogy kiértünk a faluból, bringák lámpái közeledtek velünk szemben: a szintén a focimeccsre és a bulira kíváncsi kisfalusi többiek már hazafelé tartottak. Elég ciki, hogy mi pedig még csak akkor indultunk a palacsintát megsütni. Ahogy odaértünk, meglepődtünk a hatalmas tömeg láttán. És azzal is fogadtak minket, hogy ilyen későn már ne is süssünk. Igen ám, de előtte meg még többen voltak, kb. 200-an, ennyi embernek pedig lehetetlenség palacsintát sütni. (Máskor, ha jóval korábban kezdtünk és éjfél után végeztünk, akkor sikerült kevéssel 100 fölöttit készíteni.) Így próbáltunk keresni ülőhelyet és leültünk beszélgetni. De ez lehetetlennek bizonyult, annyira harsogott a zene. Mi viszont nem azért vágyunk falura, hogy a csönd és nyugalom helyett egy ilyen borzasztó hangos eseményen vegyünk részt, így (főleg hozzánk képest) elég hamar hazaindultunk.

11-kor érkeztünk haza, akkor én a még mindig finom meleg (kb. 20 fokos) nyárestében kivonultam a hordó alá lezuhanyozni a szintén langyos vízben. És zuhanyozás közben megkaptam azt a koncertet is, amit sokkal szívesebben hallgatok: fölöttem az erdőben elkezdtek bőgni a szarvasok. Először csak egy, később kettő-három. Olyan befejezése lett ez egy kisfalusi estének, aminél jobbat kívánni sem lehet.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása