Most, hogy már kezdünk kifele lábalni a burkolás okozta sokkból, szeretnénk lassan az előnyeit is élvezni. Ennek érdekében én vasárnap fölkentem a legeslegutolsó fölkenendő réteget a nappali kövezetére, Lajos pedig elkezdett fürdőszobát építeni.

Életem párjának az az alapelve, hogy ha majd egyszer a közeli vagy távoli jövőben valamire szükségünk lesz, azt vegyük meg minél hamarabb, aztán tároljuk imitt-amott, ahol éppen van hely (emiatt már általában sehol sincs hely) és majd évek múlva építsük be, használjuk. Többek között így dekkol a pesti hálószobában már jó pár éve egy gázfőzőlap és egy villanysütő és ugyanígy van a birtokunkban jó ideje már egy másik vécécsésze tartállyal, zuhanytálca és mosdókagyló. Tehát ezeket most „csak” egyszerűen a helyükre kell passzintani. De hogy ezzel a több éves zuhanytálcával mi lesz, arról perpillanat fogalmam sincs.

Amikor belevágtunk a felújításba, két dolog lebegett a szemünk előtt: minél inkább meg akartuk tartani a régi parasztház jelleget (fa gerendázat, kétszárnyú fa ablakok, fehérre meszelt fal és most a téglaburkolat), de a mai kornak megfelelő alapigényeket is be szeretnénk építeni. Így logikusan kerülne be a fürdőszobába pl. egy lábon álló vaskád (ami úgy néz ki, hogy nem fog). De hogy ebbe a koncepcióba hol illik bele egy masszázs zuhanykabin, arról ugyancsak nincs fogalmam.

Márpedig most derült ki, hogy Lajos ilyenre vágyik. És ha vágyik, hát kapja is meg! A múlt héten kinéztem, hogy az OBI-ban nagy akciók vannak és találtunk is egy ilyen jószágot (az SMJ03 típust, mert azért a rádió már tényleg túlzás lenne). Ez valami elképesztő módon, alig több mint félárra lett leárazva, úgyhogy rögvest le is csaptunk rá. És most kivételesen Lajos is azon az elven van, hogy kezdjük el minél hamarabb használni, így mint a hímes tojást, úgy szállítottuk le a csomagot Kisfaluba és vasárnap már el is kezdődött az összeszerelése. Pontosabban elkezdődött a csomag kibontása után a szükséges eszközök fölmérése, mert nem tudom, az összeszerelés mikor fejeződik be, ugyanis a szeptemberünk igen sűrű és nem csak kisfalusi programokkal van tele. De a folyamat elindult.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kisvax 2008.09.09. 18:02:17

Hú, de sirályul néztek kiiiiiiiiiii!

Lajos logikája teljesen tökéletesen működik!
Bp-en általában dolgozik.
Kisfaluban meg sört iszik, állva, ülve, sőt, még biciklizik is, hogy sört ihasson. Vagyis a sörivó izmait óriási sokk éri. Mely izomok csakis masszázs zuhankabin birtoklásával és használatával regenerálhatóak. Ez szerintem világos, mint a Nap:).
És szerintem is sokkal több értelme van egy palacktartó egységnek bele, mint egy rádiónak....

kisvax 2008.09.09. 18:03:46

Természetesen "izmok", nem "izomok", de ez a lényegen mit sem változtat:)

minyike · http://enkisfalum.blog.hu/ 2008.09.09. 18:06:19

Hejhaj, akkor reménykedhetek, hogy a hasára folyamatosan rakódó temérdek sörivó izom a regenerálódás következtében nem fog úgy kidudorodni?

Lily · http://ficsergo.blogspot.com/ 2008.09.09. 18:25:16

ÉS miért nem lesz lábon álló vaskád? Az nekem is régi vágyam, mondjuk szerintem sosem lesz, a zuhanykabin praktikusabb és abba simán belépek, most meg a kád okoz nehézségeket a sarkantyúimmal...
Ha a sörhasat jól formálná a zuhany-masszázs kabin szólj, akkor ide is kell egy iziben. :D

minyike · http://enkisfalum.blog.hu/ 2008.09.09. 18:52:32

Mert szerintem arra a helyre, amit a zuhanykabin hagyott, már nem fér be egy vaskád. De igazad van, Lily: sohase mondd, hogy soha. Lehet, hogy egyszer kikukázunk egy pont akkorát.
A sörhas állapotáról majd folyamatosan beszámolok.

Lily · http://ficsergo.blogspot.com 2008.09.09. 20:01:50

Hihi. Megnézem Lajos mit szól ehhez a beszámolóhoz. Ha képes, akkor azért, ha viszont leír elbeszélés akkor azért lesz komoly kihívás. Hihihi. :)
süti beállítások módosítása