Ez még nem a folyt. köv. Csak épp fejet hajtok Kedves Rokon megjegyzése előtt és beismerést teszek. Ugyanis szó sincs arról (távolról sem!!), hogy ők amolyan fajta Kedves Rokonok lennének, akik furtonfurt meghívatják magukat és beállítanak üres kézzel. Nem, nem! Először is: a meghívás tőlünk jött. Másodszor: ilyen esetben hosszan egyeztetünk mindig, hogy mit hozzanak. És általában a dolog úgy áll, hogy ugyan a husit mi adjuk a vacsorához, de ők hoznak a salátához konkrétan:

    • 1 kg uborkát,
    • 30 dkg lilahagymát,
    • 1 kg paprikát,
    • 2 és fél kg paradicsomot,
    • egy fél fej fokhagymát.

Igaz, a salátához továbbiakban szükséges sót, borsot, olajat és tárkonyecetet már szintén mi adtuk a közösbe. De hogy teljes legyen a kép, még elárulom, hogy hoztak:

    • veresi péktől származó nagyon finom (de messze nem olyan finom, mintha én sütöttem volna) kenyeret,
    • egy padlizsánt,
    • egy cukkinit,
    • rengeteg kólát (mivel mi ilyet általában nem iszunk, nekünk nem is szokott lenni),
    • édes vörösbort (bevallom, nem emlékszem, milyen volt – Kisvax, mégiscsak igazad van, nem emlékszem mindenre!!),
    • egy nagy adag szeretetet és jókedvet.

Nem tartom kizártnak, hogy még valamit kihagytam a felsorolásból, ha így van, akkor mea culpa. Viszont egy dolgot határozottan nem hoztak, hiába a meteorológus rokonság: meleget és napsütést.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kedves Rokon 2008.09.30. 00:00:07

Na jóvanna.
Tényleg finom kenyeret sütsz, a múltkor is az fogyott el először.
És a husit sokáig kell pácolni azzal a titkos recepttel, amit mindig leírok és mindig elkavarok valahova.
Puszi megint, ébren lévő Kedvenc (bár Galád) (ez nagyon tetszik) Rokon

Lily · http://ficsergo.blogspot.com 2008.09.30. 19:25:28

Érdekelne a titkos recept és hogy pontosan akkor mi és mennyi kerül a salátára? A 2,5 kg paradicsi kicsit hökkenet. Hány fős sali ez? :)

minyike · http://enkisfalum.blog.hu/ 2008.09.30. 21:19:02

A tárcsás husi titkos receptjét megtalálod, ha az Ismert Ember bejegyzésben a "tárcsás husi" linkre kattintasz. A saláta az abszolút ízlés és beszerzés dolga. Egyáltalán nem baj, ha túlteng benne a paradicsom, mi ebből a három zöldségből (paradicsom, paprika, uborka), vékonyra vágott lilahagymából és fokhagymából szoktuk készíteni és a leírt sóval, cukorral, tárkonyecettel, olajjal ízesítjük. Én spec. sok cukorral szeretem, de ez is ízlés dolga. És készítés közben egyfolytában kóstolunk :)))

Lily · http://ficsergo.blogspot.com/ 2008.09.30. 22:13:53

Váó, ott most már képen is láttam a salátát. Tetszetős! Ki fogom próbálni. Köszi a tippet... :)
süti beállítások módosítása