minyike 2008.11.14. 22:37

Blog kérdés I.

Föltették a kérdést minden blogozónak a blog.hu-n: szeretnénk-e reklámot elhelyezni a blogba. Mindkét válasznak vannak előnyei is, hátrányai is. Háromféle lehetőség van, de ebből csak kettő választható, a harmadikkal a legsikeresebb blogokat keresik meg. (Ez a veszély szerencsére nem fenyeget.) Így lehet valaki reklámmentes, azaz Csizmás Kandúr (azért Csizmás Kandúr, mert magányos és nemes), vagy hirdetést megengedő Kétpúpú Teve. Ez utóbbi esetében két hirdetés kerül a blogba: egyet az index helyez el (a bevétele is az indexé), egyet pedig a blog gazdája szerez.

A választást befolyásoló két lényeges dolog:

    • A reklám anyagi haszonnal jár: a hirdettető fizet azért, ha elhelyezheti nálam a reklámot. Elképzelésem sincs, hogy mekkora jövedelemre lehet ezzel havonta szert tenni, de nálam nem ez a fontosabb szempont, nem hiszem, hogy ettől gazdagodnék meg. (Bár ha havonta összejönne csak annyi, hogy egy Kisfalu oda-vissza benzinköltséget fedezzen, már az sem lenne rossz.)
    • Az index címoldalán van egy blogajánló, ide mostantól a Csizmás Kandúr blogjai nem kerülhetnek be (nem tudok róla különben, hogy én valaha bekerültem volna, nem hinném), de a Kétpúpú Teve blogja bekerülHET, de egyáltalán nem biztos, hogy bekerül. Így a blog ismertsége a Kétpúpú Teve esetében nőhet. De nőhet ez az elhelyezett reklámoktól is, mert miattuk többen rátalálhatnak a blogra.

Tehát ahogy röviden összefoglalták: „A Csizmás Kandúr ideális választás azoknak, akik maguknak, a családtagjaiknak, a baráti körüknek vagy egy kialakult kis közösségnek blogolnak, idegenkednek a hirdetésektől és olvasottságilag egyáltalán nem vágynak rivaldafényre. A Kétpúpú Tevét az olyan aktívabb bloggereknek szánjuk, akik saját maguk is tudnak/akarnak szöveges vagy hagyományos hirdetést szervezni, illetve azoknak, akik ugyan nem sales-mágusok (ez nem tudom, mi), de szeretnének rengeteg olvasóhoz eljutni.”

És itt jön a dilemmám: én nagyon örülök minden Olvasónak, akik a következő körökből kerültek idáig ki:

    • Rokonok, barátok, ismerősök, akiknek szóltam (akár szóban, akár úgy, hogy valamilyen internetes bemutatkozásomkor beírtam a blog nevét).
    • Újabb ismerősök, akiknek az 1. pontbeliek szóltak.
    • Az általam olvasott blogokat olvasó más Olvasók.
    • Akik rákeresnek az „Én kis falum” kifejezésre.
    • Akik rákeresnek egyéb kifejezésekre, ezek közül a statisztikám alapján a leggyakoribbak: remoska, tócsni, harang, parasztház, SMJ03 (ez a zuhanykabin típusa, hm, igen érdekes) és a nálam sűrűn kommentezők neve.
    • Akik az általam megadott témák (állatok, állattartás, élet, életérzés, életmód, falu, vidék, parasztház) miatt találnak ide.

Én úgy érzem, ennyi Olvasó engem kielégít, nem igazán szeretném, ha idegenek tévednének ide tömegesen. Ezt a szempontot fontosabbnak tartom, mint az anyagit.

Egyébként a két kategória átjárható, csak Kétpúpú Tevéből tart lassabban Csizmás Kandúrrá válni, mert ott meg kell várni, hogy leteljen a hirdetés vállalt ideje. Első lépésben november 20-ig kell dönteni.

Mindenesetre most elindítok egy újabb szavazást: Csizmás Kandúr legyek-e avagy Kétpúpú Teve? A szavazatok mellett szívesen veszem a véleményeket is.
 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Era 2008.11.19. 17:02:49

Szerintem, ha kétpúpú lennél, akkor nagy esélyed van rá, hogy gyagyák is megtalálnak, zaklatnának, beszólnának..kell ez?? Itt nem tudod használni a középső ujjadat!!.. Kisfaluba meg, benzin ide vagy oda UGYIS MENTEK!! nem de? Te kis kandúúúúrrr lány...

Era 2008.11.19. 17:04:27

Amúgy a Fő Kandúr Bandi mit mond? Fogadok Rád bizza..

minyike · http://enkisfalum.blog.hu/ 2008.11.19. 21:01:53

Fő Kandúr Bandit különösképpen nem érdekli az én blogmániám, ezt nem is mondtam neki. De talán azért sem mondtam, mert pontosan tudom, hogy kizárólag Kandúr lenne.

minyike · http://enkisfalum.blog.hu/ 2008.11.24. 11:12:36

Összesen végül 5 szavazat jött, elég szoros eredménnyel (3:2). Tehát csak az én egy szavazatom döntött arról, hogy Csizmás Kandúr leszek. Magányos és nemes.
süti beállítások módosítása