minyike 2008.12.01. 19:00

Adventi szombat

Ezen a hétvégén a Kisfaluba indulásunk a családunk szokásos bonyolult logisztikáját követte. Egy biztos pont volt benne: Miki ismét nem jön, mert szombaton Bécsbe ment csokigyár-látogatásra, juj de jó neki. Tehát úgy volt, hogy megyünk öten: három ember családtag, Mars és Jocó.

De hogy Miki tuti kipihenten menjen Bécsbe, előző este Apájával elmentek egy megakoncertre, ami belenyúlt az éjszakába: hajnali 4 óra után értek haza. Aludtak mindketten egy órát, azután Apa elröpítette Mikit a találkozóhelyre, visszajött és beájult az ágyba.

Na most szombaton délután karácsonyi Ghymes-koncert volt, az Adventi rendezvénysorozat Óbudán keretében, ez volt az idei karácsonyi koncertturnéjuk első és egyben az egyetlen fővárosi állomása. Na de mit nekem egy ilyen régen várt, kihagyhatatlan karácsonyi koncert akkor, ha Kisfaluba készülünk! Így gondoltam egészen szombat reggelig, amikoris Lajos bele volt nőve az ágyba. Egy féléber pillanatában megbeszéltük: én mégiscsak elmegyek arra a koncertre (bízva abban, hogy az örökké szakadó eső addigra eláll), ő odajön a végére és együtt megyünk Kisfaluba – már csak ketten, mert ezt a tervet meghallva Ákos is maradt Pesten. Sőt, az állatok is maradtak.

Az eső elállt, a koncert – hát arról nem tudnék most eleget írni, egy szóban: gyönyörű volt. Egyből karácsonyi hangulatba lendültem tőle. Így indultunk neki este 6 óra körül az útnak. Ködös idő volt, így most lassabban, kb. 8 körül értünk – Szlovákfaluba. Már-már szokásos első állomásunkra. De a kocsma ismét kimaradt a programból (sőt, most egész hétvégén kimaradt!!), ismét csak a cicaajándékozó barátokhoz tértünk be, de ide is csak egy röpke órára. Hiszen a hideg, fűtetlen ház várt minket.

Biza hideg volt, a minimum hőmérő azt mutatta, hogy a tornácon –7,6 fok volt a legalacsonyabb hőmérséklet, a házon belül pedig 3,5 fok. Bedurrantottunk az összes kályhába, a nappaliban föltornáztuk mintegy 7 fokra, de a szobában a lefekvésig 23 fokra. Ez a 23 fok persze csalóka, mert ilyenkor még hidegek a falak, a bútorok, az ágy is csak azért elviselhető, mert már megérkezésünkkor bedugtuk az elektromos ágymelegítőket. Hogy ne fázzunk a 7 fokos nappaliban, Lajos még kihívott egy darts-partira lefekvés előtt és igen nehezen viselte, hogy kikapott. Ezért persze kellett még egy visszavágót is játszani, amit már ő nyert meg. (Igazság szerint az, hogy én nyertem, engem is meglepett: mindig ő szokott nyerni.)
 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kedves Rokon 2008.12.02. 02:59:24

Brrr, de fagyos lett itt a hangulat! :))
Szóval ilyen lehet késő éjszaka, hófúvásban hazabiciklizni! :)))

(Na jól van, jók ezek a hópihék!)
De azért brrr!

Puccos 2008.12.02. 12:02:41

Cép télies lettél!!Juj de hídeg lehetett .

minyike · http://enkisfalum.blog.hu/ 2008.12.02. 14:41:42

Hideg, az igaz, de az a fajta friss levegős, arcpirosítós hideg, ami után olllyan jólesik a forraltbor!

Lily · http://ficsergo.blogspot.com/ 2008.12.02. 20:38:47

Ha ilyen ritkán nyersz, akkor nagy gratula! Jó hideg lehetett, de abban valahogy jobban lehet aludni (no nem a 7 fokban, az nagyon vacogós).

Kedves Rokon 2008.12.03. 01:43:43

Az imént sajnos ezen az oldalon jártam
macikonyha.blogspot.com/2008/11/tlttt-karaj-fokhagyms-krumpliprvel.html
Teljesen Véletlenül!!! (Milyen dolog már egy gyöngyös oldalra ilyeneket linkelni?!?)
Szóval elég gáz már az is - lévén már mindjárt éjjel kettő -, hogy farkaséhes lettem, de hogy most már meg forraltbort is kívánjak, azt kikérem magamnak!
És igen! Kérem magamnak!
süti beállítások módosítása