Szombaton Mikulás napja volt, ami végre a pénteki hatalmas eső (ami rendesen megduzzasztotta a környékbeli patakokat és a Folyót is) után gyönyörű napsütéssel köszöntött ránk. Nálunk is járt a jó öreg nagyszakállú. Hozott sok-sok finomságot: mogyorót, pisztáciát és mindenféle csokikákat, amik hogy-hogy nem, mind a bécsi csokigyárból származtak.

A narancsokat a cipőkbe rejtette – úgy látszik, elég tisztának találta őket.

De nekünk, felnőtteknek már előző este is jutott némi ajándék: átruccantunk Szlovákvárosba egy autó ügyében és kedves barátunk anyukája először megmutatta a pincéjét, ahova lespájzolta azt a sokmindent, amit saját kezűleg tett el télire. A vége persze ennek az lett, hogy egy szatyrot meg is tömött néhány mintadarabbal: került bele bodzaszörp (bogyóból, nem virágból), szederszörp, szederlekvár, körtelekvár, csipkelekvár, szőlőkompót, ketchup, paprikasűrítmény: csupa érdekes és izgalmas dolog.


 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lily · http://ficsergo.blogspot.com/ 2008.12.09. 20:44:05

Szőlőkompót... óóó az meg milyen lehet?! Izgalmas csemegéket kaptál, remélem megírod milyen volt. :)

Era 2008.12.09. 23:33:54

Hmmmmm, nyami, nyami...jól néz ki az a fonott kosárnyi nyalánkság!!!!!!!! :) Kár, hogy egy évet kell várni, hogy újra így megtömje a nagyszakállú.. :(

minyike · http://enkisfalum.blog.hu/ 2008.12.10. 12:54:00

A szőlőkompótról majd beszámolok, ha megkóstoljuk :)
Era, azért nem kell egy egész évet várnod: április közepén is várható egy látogató, aki soksok nyamit szokott hozni :)

Era 2008.12.10. 19:20:25

Minyike! A nyúl sajna nem bír el annyi nassit! Ráadásul még locsolkodni is akar.. :)
süti beállítások módosítása