Hiába volt ismét a nagy elhatározás, hogy majd sokat leszünk szabad levegőn, az óév vége igencsak punnyadósra sikeredett, bár ehhez jelentősen hozzájárultak a 10 órás fölkelések. Egyszer voltunk csak egy hosszabb sétán, HT-ék társaságában, akik csak egy napra érkeztek. Lajos ugyan minden este készült Szlovákfaluba bringával, de én kötöttem az ebet a karóhoz: ilyen hidegben én ugyan nem! Még napközben csakcsak, de sötétben nem. Lajos pedig egyedül végül csak egyszer indult neki.

Azért csak eltelt ez a néhány nap: volt benne kanasztaparti, amikor a lánycsapat lesöpörte a fiúcsapatot; volt benne röpke rokoni látogatás, amitől nem szomorodtunk, ugyanis ezen rokonok hoztak igen jófajta édes tokaji szamorodnit. És eljött Szilveszter napja, amikor szokás szerint Szomszédasszonyék jöttek hozzánk vendégségbe. Velük töltöttük az egész napot, a fiúk kecskecombot sütöttek kint szabad tűzön, mi lányok pedig hol kidugtuk az orrunkat hozzájuk, hol bent melegedtünk. Szerencsére erre az egy éjszakára enyhült egy picit a hideg, csak –5 fok volt.

Éjfélre közös falusi koccintásra voltunk hivatalosak. Ilyenben még nem volt részünk, de nagyon szép ötletnek tűnt, hogy egy közösség ünnepelje együtt az új évet. Így fogtunk egy üveg pezsgőt és mindannyian egy-egy poharat és leballagtunk a helyszínre, pont a bimm-bamm hangjaira beesve és igen sok népet ott találva. A himnusz után következett a köszöntés, és nem sokkal utána még érkeztek sokan olyanok, akik az éjfélt még családi körben töltötték, de a közös akcióból sem akartak kimaradni. Máglya is volt, a hideg sem volt olyan vészes, így legalább egy órán keresztül ottmaradtunk beszélgetni. Jólesett ilyen sok kedves ember társaságában kezdeni az új évet.
 

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Saille · http://ficsergo.blogspot.com/ 2009.01.08. 08:24:39

Ez megint egy szívet melengető kezdeményezés Örülök, hogy részetek volt benne, szinte látom magam előtt... :)
süti beállítások módosítása