minyike 2009.01.12. 21:06

Egy kis adalék …

… az utolsó bejegyzéshez.

A hétvégén mindenféle pesti programok miatt nem tudtunk menni Kisfaluba. De hogy kihasználjuk ezt a hosszú hideg időt, mindkét napon elmentünk szabadtéri korcsolyázásra: szombaton egy pestközeli település horgásztavának, vasárnap pedig a kerületünkben levő télen-nyáron igen népszerű tónak a jegére. Hatalmas csalódás volt mindkettő a szlovákfalusi tó után. Mindkét helyen nagy volt a tömeg, agyonkorcsolyázott volt a jég, tele itt-ott igen mély korcsolyavágatokkal, szeméttel. A teteje pedig be volt borítva a jégről a használatban fölkapart hóval, hogy mindezeket még ne is nagyon lehessen látni. Lehetett azért itt is korcsolyázni, barangolni a tavak jegén (főleg a kerületin, mert az sokkal nagyobb), a fiúknak hokizni, de mindig figyelni kellett egyrészt a jég felületét, hogy miben fogok én most elesni, másrészt az embereket, hogy kiket kell kikerülni. Kutyát odavinni elképzelhetetlen volt (bár sokan hoztak, ami szerintem elég veszélyes mind a kutyákra, mind az emberekre nézve). A levegő minőségéről meg ne is beszéljünk. Folyamatosan Szlovákfaluba vágyakoztam, ahol a tó jegén mindenkit ismerek, a kutyámmal barangolhatok mindenfele. De most ez jutott, remélem, jut még ezen a télen nekünk szlovákfalusi jég is.

Egyébként a minket Pesten tartó okok közül számomra a legfontosabb az volt, hogy szombaton volt a Papp László Sportarénában a Ghymes együttes 25 éves jubileumi, egyben lemezbemutató koncertje. Felemelő volt, az MTV rögzítette és állítólag majd valamikor a nyáron vetíteni fogják. Külön öröm, hogy majd Kisfaluban nézhetem meg a felvételt! Hogy egy kis ízelítőt adhassak belőle, hallgassátok meg a koncert befejező számát, a Kézfogást. Ezt együtt énekelte az együttes, a kórus, a Honvéd táncszínház tagjai és a közönség. Nagyon szép.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Saille · http://ficsergo.blogspot.com/ 2009.01.13. 20:00:40

Milyen jó dolgod van a ti kis tavatoknál... Sebaj, nemsokára oda is mész. :)
süti beállítások módosítása