A szombati telekszépítő munkákról tudtunk, ezért is lepődtünk meg, hogy vasárnap Kisfaluba érkezvén azt láttuk, hogy sokan szorgoskodnak a Hősök terén. Integettünk neki, jelezve, hogy kipakolunk és lenézünk, hátha kell a segítség. Végül egyedül mentem, föltérképezni a helyzetet, de mire odaértem, már nem sok maradt hátra a munkából, így a családból csak egyedül álltam be segíteni.

Az extra munkát az okozta, hogy a Támogató Cég ezúttal nem a termékeiből hozott Kisfalunak ajándékot, hanem rengeteg növénnyel állítottak be: hoztak kövirózsát, örökzöldeket, rózsákat. És még hoztak 900 (igen, kilencszáz!!!) darab virághagymát. Két olyan doboznyit, amiben többféle hagyma van, februártól júniusig tartó virágzással, ezen kívül még temérdek nárcisz- és tulipánhagymát. Ezeket a növényeket ültették a szorgalmasok. Én már csak az utolsó, ámde legnagyobb ágyásba segítettem be. Ahogy végeztünk, összeszedtük a szemetet, a kövirózsák, miegymások dobozait odaadtuk a minden tavasszal palántákat nevelő falubelieknek, elgereblyéztünk mindent és kész is lettünk. Remélem, jövő tavasszal látni lehet majd a mostani munka szép eredményét.

Ahogy hazafelé ballagtunk az egyik fő „aktivistával”, arról beszélgettünk, hogy ha minden évben csak ennyi minden történik Kisfaluval, akkor nagyon elégedettek lehetünk. És a következő történés is már folyamatban van, de ez legyen majd meglepetés.
 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lily · http://ficsergo.blogspot.com 2008.10.16. 11:29:06

No ezt majd tavasszal lesz érdemes fotózni. :) Bár készülhetne előtte-utána kép páros. ;)

minyike · http://enkisfalum.blog.hu/ 2008.10.16. 16:50:36

Nagyon várom már azt a tavaszt, amikor virágba borul a tér! És igen, ott fogok állni csőre töltött fényképezőgéppel.
süti beállítások módosítása