Egy hír a Duna TV honlapjáról:
A kormány június 25-én döntött a kiemelt projektekről, köztük a Szob–Nagybörzsöny kisvasút teljes, turisztikai célú helyreállítása második ütemének támogatásáról a Közép-Magyarországi Operatív Program keretében. Az első ütem is uniós támogatással valósult meg.
A második ütem megvalósításával teljes hosszában járhatóvá válik a vasúti pálya, így a Börzsöny belső területei is elérhetők lesznek.
A Pro Régió tájékoztatása szerint a kormánydöntéssel megnyílik az út az öko- és aktív turizmus, ezen keresztül pedig a Börzsöny és az egész Szobi kistérség gazdasági fejlődése előtt.   
A kisvasút komplett ökoturisztikai termék. Az ökoturizmus feltételeinek biztosításával a hegységben új, rekreációs illetve aktív turisztikai kínálat – ökoturisztikai paradicsom – alakítható ki.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása