Bizony, kedves Olvasóm, jól látod: nagyon nagy örömmel tölt el, hogy mosogathattam Kisfaluban.
Már jó ideje mondogatom, hogy történelmi pillanat lesz, amikor végre nem kell a mosogatóvízzel teli lavórral kievickélni az (esetleg sáros) udvarra és valahol egy félreeső helyen a lavór tartalmát kiönteni. Aztán az egészet megismételni az öblítővízzel teli lavórral. És persze elég sűrűn lemászkálni a pincébe vagy ki a kúthoz, mert vizet venni csak ott tudunk. Illetve: már ez is nagy eredmény volt, hogy a pincében tudtunk vizet venni és nem kellett a temetőhöz menni, a közkúthoz.
Szóval: már jó ideje vártam azt a pillanatot, amikor bent a házban folyik valamiféle csapból valamiféle víz, ez alatt a csap alatt van valamiféle mosogató vagy valamiféle mosdókagyló, végül ez a mosogató vagy mosdókagyló rendelkezik lefolyóval, amibe esetleg bele is lehet dugni egy dugót és amikor ezt a dugót kihúzzuk, a fölötte levő víz nem egy alatta levő nagy vödörbe folyik például, hogy aztán megint csak kézzel kelljen kicipelni az udvarra, hanem hörögve-szörcsögve elnyeli a tartalmat egy lefolyó, az említett tartalom pedig egy, a házon kívül található emésztőben köt ki. Ééééés ...  ez a pillanat ma elérkezett!!! Mivel már nagyon-nagyon vártam rá, az utolsó napokban nem mosogattam, így aztán ki is élvezhettem alaposan ezt az áldást: a romokat kb. másfél órás szívós munkával sikerült csak eltakarítanom. Na de azóta! Mit nekem egy újabb koszos edény? Uzsgyi be a mosogatóba, dugó bedug, akkor eldöntöm, hogy melyik csapból is eresszek rá vizet: az ivóvizesből vagy a kútvizesből, majd nyakon öntöm némi, sparhelten melegedett forró vízzel, egy kis mosogatás után jöhet az öblítés, majd a dugó kihúzása és a várva várt hörgés-szörcsögés!!!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása