Lajos már nem bírt a fenekén ülni, pénteken bringára pattant (míg én keményen húztam az igát) és letekert Kisfaluba – illetve odáig végül nem jutott el. Persze ez nem volt ennyire heroikus: bringával csak az újpesti vasútállomásig tekert, ott fölpattant egy váci vonatra, majd egy kis pirosra, ami a célállomáshoz elég közel repítette. De valahogy útbaesett Szlovákváros és ha már odaesett, ott is maradt. Lajos is. Belebotlott (minő véletlen!) Bánygyiba és végül nála aludt. Ezt később valamivel megmagyarázta, hogy miért volt szükséges, de nem jegyeztem meg a magyarázatot – minek is?
A hétvégét alaposan megbonyolította ez a fura szombat, amikor elvileg dolgozni is kellett (volna), de iskolába mindenesetre kellett menni, mindkét gyerkőnek. Én pedig türelmesen vártam őket, így mi hárman (vagyis Marssal négyen) csak szombat délután indultunk útnak. Akkor viszont egyenesen Szlovákfaluba, ugyanis a hét folyamán valamikor már nagyon hosszúnak találtam Ákos haját és egy kissé megigazgattam. És mivel mi már fodrászhoz is Szlovákfaluba járunk, ezt a csorbát terveztük kiigazíttatni szombat este. Ez szerencsésen meg is történt.
Hogy, hogy nem, a kocsmában ismét nagy társaságot találtunk, mindkét faluból. Már jó ideje kint vannak a padok az udvaron, ezt várjuk minden télen, hogy ne kelljen bent ülni a füstben. És végre már jó sokáig van világos, lehet kint ücsörögni. Bár azért még estére rendesen le tud hűlni a levegő.
A vasárnap a pincei villanyszerelés jegyében telt: barátunk, aki az egész ház villanyos tervezését és szerelését (nagyon profin) végezte, eljött hozzánk újra és elhozta az éppencsakhogyóvodás fiát, hogy a mi fiainknak is legyen egész nap programja. Megérte, mert Ákos azóta végre nem rágja a fülemet, hogy neki kistestvér kell.
Nekem viszont ott volt a Lap, azt kellett valamennyire kész állapotba hozni. Amióta Kisfaluban vagyunk, próbálom megoldani, hogy ott is legyen Internet-kapcsolat, minél olcsóbban, hogy ne kelljen télen is vagyonokat fizetni, amikor esetleg nem is megyünk hetekig. A fő kritérium nálam nem az, hogy mennyit tudnék bóklászni a hálón, sokkal inkább az, hogy időben korlátlan kapcsolatom legyen munkaügyben és levelezésben. Most egy mobilszolgáltató Internetével véltem erre a megoldást megtalálni, ezt próbálgattuk vasárnap Mikivel, több-kevesebb sikerrel. Végül is működött, majd még csiszolgatunk rajta, föllopjuk egy hosszabbítóval a kütyüt a padlásra stb. Erre azért van szükség, mert Kisfalu egy Szlovákia felé nyitott völgyben fekszik, emiatt a rádióadók közül lehet fogni középhullámon a Kossuthot, a Petőfit már nem is, viszont URH-n az összes szlovák adót. Ugyanez a helyzet a TV-vel is: kásásan jön az m1, tisztábban a TV2, az RTL sehogy, de bezzeg a szlovák adók ezerrel. És a mobiltelefon-térerő is hasonló. Tavaly nálunk járt egy barátunk, telefonálni szeretett volna, elő is kapta a telefonját. Megkérdeztem tőle, hogy milyen szolgáltatónál van, mert ha vodafone-os, akkor a tornácon álljon meg, ha pannonos, menjen az eperfa alá, a T-Mobile-t pedig felejtse el, bár állítólag a temetőkapuban van térerő (hogy miért?). Mire a barátunk megpördült és rámnézett: Miért, ott vannak a telefonfülkék?
Természetesen még énrám várt az ebédkészítés is. Ennél mostanában a legfőbb szempont, hogy ürüljön a mélyhűtő és fogyjon a krumpli. Így újra jó fokhagymás libapecsenye készült az egyik Remoskában, 2 libából, mert most hatan voltunk. A másik Remoskában pedig ezalatt párolódott-pirult a karikára vágott és libazsírban megforgatott krumpli. Felséges volt.
A fiúk úgy tervezték, hogy nagyon hamar kész lesznek a pincével. Nem tudom, miért gondolták így, mert ez még sohasem sikerült, hiszen a jó munkához idő kell. Pedig nagyon terveztük, hogy átmegyünk Szlovákfaluba Öreg Gábor temetésére, de egyre inkább látszott, hogy esélyünk sincs rá.
Elindulni vissza Pestre mostanában, mióta beköszöntött a jó idő, egyre később sikerül. Most például este fél10-kor sikerült csak. De kész lett a pince, van Internetünk, a Lap is haladt. Igaz, a mezőgazdaságra most semmi idő nem jutott, pedig a fű nő, mint a bolond. Lesz vele gond bőven a jövő héten.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása