minyike 2008.03.31. 08:07

Bulvár

Tegnapi számunkból sajnálatos módon (a kisfalusi levegőn eltöltött nap utáni korai lapzárta miatt) kimaradtak a Bulvár hírek. A hiányért elnézést kérünk és ma délután pótoljuk.

Felhívom a figyelmet, hogy a múlt héten meghirdetett „Mi ez?” játék beküldési határideje holnap lesz. Eddig csak egy megfejtés érkezett. A fődíj reményében kérem az érdeklődőket, küldjék be megfejtéseiket.

Pletykák

  • Kikerült a motor Ákos szobájából. Ezzel a ház nagyot lépett a lakható épület kategóriája felé.
  • Szlovákfaluban Gáboréknál, akik tavaly velünk együtt vettek libákat, de ők nem vágták le mind, a tojók mintegy 30 tojáson ülnek, fedett, meleg helyen, nagy becsben tartva.
    Gáborék legott ígértek is nekünk néhány kislibát.
  • Szombat este jó sorsom a szlovákfalusi kocsmában a kisfalusi Önkormányzat egyik képviselője mellé vezérelt. Egy hatalmas politizálás után (értsd: jól elküldtük az összes pártot és kormányt a búsba) jól kibeszéltünk mindenkit. Kisfalu főterén az Önkormányzat az Egyesülettel karöltve ültetett néhány cserjét és bokrot. Pár napon belül az egyik kis növény már ki is volt törve. Asztalszomszédom szerint háromból biztos, hogy már elsőre eltalálnám, hogy ki tette. Először nem volt tippem, de ahogy elgondolkodtam, lett egy és heytállónak bizonyult. Csak nem értem, hogy ez miért jó bárkinek is.
  • E.Zsiga vett néhány kecskét, birkát, libát, kacsát, miegymást. A kecskéket, birkákat (akik nagyon békésen megférnek egymás mellett) meg is néztük vasárnap a gát felé menet. A kecskék nagyon szépek, van mintegy 4 kisgida, egyik helyesebb, mint a másik. Amolyan hegyikecske-félék lehetnek, aki hegy híján mindenre (traktorgumira, miegymásra) fölmennek. Kaptunk is kóstolónak egy liter kecsketejet. De tőle is pár napon belül a gácsér eltűnt és hogy, hogy nem, nem róka nyomait találták, hanem gumicsizmákét. Asztalszomszédom ismét tutibiztos tippel szolgált affelől, hogy ki is lehet ezen gumicsizmák tulajdonosa.
  • Alapos górcső alá vettük azt az illetőt, aki képes volt kiírni Kisfalu honlapjára, hogy Az ide költöző "vikendesek" nem igazán akarnak tenni a faluért, nekik ez így van jól.” Igaz ugyan, hogy ő kisfalusi származású, de nem lakik ott, nem oda fizet adót, súlyadót, afölött pedig elsiklik, aki ugyan „vikendes”, de valóban sokat tesz a faluért, sokkal többet, mint ő (pozitív példaként emlegettük Cs.Gabit). Ez régi téma és minden alkalommal háborgunk is rajta rendesen, de kicsit megkönnyebbül a lelkem, ha azt hallom, hogy a falubeliek sem nagyon kedvelik. Mi nem is tudjuk, ki ő valójában, tehát nem sokat tartózkodhat a faluban, de véleményt mondani tud.
  • Amikor Esztinénivel és Erzsinénivel beszélgettem, azért akkor is előkerültek személynevek, de nem rossz éllel. Hosszan beszélgettünk V.Vilmosról, aki, amíg élt, minden nap végigjárőrözött a falun Alival és minden idegent megkérdezett, hogy ő vajon mit keres itt? Esztinéni mondta is, hogy valamelyik nap három idegent látott a patakparton sétálni és gondolta, hogy ha Vilmos élne, nem sétálgatnának ilyen nyugodtan. Mesélte, hogy próbálta Otit kapacitálni, hogy venné át Vilmos szerepét, nem sok sikerrel. Nem lepődtem meg.
  • Esztinénivel hazafele battyogva fölemlegettük még Zsenge Csombor ott töltött hosszú hetét is: Csenge harangimádatát és Zsombor szófogadását (vagyis: Zsombor milyen szófogadó volt, amikor Esztinéni mondta neki: nézd, Zsombor, ott egy pocsolya, menj bele!). Hej, Csenge, ha ott lettél volna most, amikor a harang óráját átállítottam, biztos „véletlenül” megszólalt volna a harang egyszer-kétszer, legalább egy bimm erejéig.


Kutyapletykák

  • Esztinéni Pergőjének első alomjából megmaradt két kutyus közül az egyikben (aki Pici névre hallgat, ami nem csoda, mert tiszta apja) kullancsot találtak és azóta nagyon furán jár: a hátsó lábai billegnek jobbra-balra és sokszor össze is csuklanak. Az orvos nem tud mit kezdeni vele.
  • Pergő utolsó alomjából származó két gyönyörűség átköltözött Marisnénihez, a nevüket már elfelejtettem. Igen jó dolguk van: birtokolják az egész házat, néha azért kimerészkednek a kertbe és jó kotorékeb módjára már kaparják is a kijáratot a kerítés alatt. Mariskanéni nem győz drótozni. És ezt persze úgy mesélte, hogy egy csöpp bosszúság sem volt a hangjában, sőt, sűrű hehehe beszúrásával színesítette mondanivalóját.
  • Sára hatalmasat nőtt, ami nem csoda, hiszen már 6 hónapos. És pont annyira szertelen, mint egy 6 hónapos kutya. Meg pont annyira, mint Gyurci, aki már másfél éves is elmúlt (asszem).
  • Golyó mostanában morgós lett, alig merem megsimogatni. Igaz, főleg akkor morog, ha Lajos a közelében van, ez pedig érthető.
  • Szlovákfaluban B.Peti barátaink befogadtak egy autóból kidobott labradort és Lilinek nevezték el. Lili igen lelkesen, nagy örömmel fogadta ezt a tényt.


Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Puccos 2008.04.01. 09:22:52

A helyes megfejtés talán befagyott pocsolya!Jég !!
Sziasztok.Legyen szép napotok!!!!!

nyuszifüli 2008.04.01. 14:40:40

Lehetett volna egy picit hosszabb a kutyás rész, de azért így is nagyon jó volt olvasni.
Eszti néniéknek már volt beteg lábú kutyusuk, szóval az is lehet, hogy nincs köze a kullancshoz, nem? De nagyon sajnálom szegényt.
A Golyónak meg mi a baja a Lajossal? Biztos kimaradtam valamiből.

minyike · http://enkisfalum.blog.hu/ 2008.04.01. 14:53:11

Nyuszifüli, a Golyónak valószínűleg csak az a baja, hogy a Lajos pasi és a Golyó is. Engem imád. Mindkettő.
süti beállítások módosítása