Mert vannak olyanok is, akik nem értik, hogy miért jó az nekünk, hogy elmegyünk falura, a kissé puritán körülmények közé, küzdeni a fával tüzeléssel, a meleg víz előállításával, egy jó darabig a vízhordással és jelenleg még a kerti budival is. Na meg küzdeni az állatokkal. Amikor itt van nekünk Pesten egy összkomfortos lakásunk. Nem baj, különbözőek vagyunk.
De többen vannak, akik megértenek minket. Köztük természetesen azok, akik vagy Kisfaluban (vagy egy másik kis faluban) laknak, vagy hozzánk hasonlóan „víkendesek”, azaz Kisfaluban vagy Szomszédfaluban van házuk, ahol megpróbálnak minél több időt tölteni. De a legérdekesebbek azok a rokonok, barátok és üzletfelek, akiknek (még) nincs ilyen menedékük, ámde nagyon tetszik nekik ez az életmód, emiatt igyekeznek minket minél gyakrabban meglátogatni Kisfaluban. Következzenek itt néhányan, név nélkül (és
a teljesség igénye nélkül), mindenki magára fog ismerni.

Rokonok


  • Akik a hároméves külföldi kiküldetés közbeni ritka hazalátogatást is arra használták föl, hogy meglátogassanak minket Kisfaluban. Igaz, ennek más célja is volt: mi már akkor építkeztünk, ők pedig még csak tervezték, hogy kiköltöznek Pestről, egy saját építésű házba és eljöttek hozzánk „építkezést tanulni”. Viszont azóta teljesen természetessé vált, hogy ha meglátogatnak minket, nem Pesten, hanem Kisfaluban teszik.
    Mellesleg a 3 év alatt mi is meglátogattuk őket abban a távoli országban, az sem volt éppen az utolsó kaland. Abban az országban is vett valaki egy kis faluban egy házat és az ottani életéről írt egy (aztán még egy és talán még egy) könyvet, amiből világsiker lett. Sőt, ha jól tudom,meg is filmesítették. (Rám is ez vár?)
Folyt. köv.: Barátok

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kedves Rokon 2008.04.16. 12:47:48

Tudjuk ám! (Már egy hete, csak a dög rendszer nem engedett regisztrálni.)
Mostantól viszont elárasztunk kommentekkel, reszkessetek!
(Most is készül egy kemény hangú hozzászólás az Eumet felháborító linkelésével kapcsolatban. :)))
Puszi, Rokonok
süti beállítások módosítása