minyike 2008.06.19. 20:20

Gasztro-undorgrund

Mentségünkre legyen mondva: ezt a gasztropuccsot nem Esztinéni gyönyörű sárga, friss tojásai ellen műveltük. Szlovákvárosban, a piacon vettünk egy idős (szimpatikusnak tűnő, de így utólag teljesen biztos vagyok benne, hogy fogatlan) házaspártól méregdrága, apró, és, mint később kiderült, közel sem friss tojást. Ebből készült a vasárnap reggeli rántotta.
Nálunk ez a rántotta igen gazdag: van benne szalonna, néha kolbi is, meg temérdek hagyma. Viszont tavalyról maradt még egy halom lilahagymánk, ami már erősen csírázásnak indult, ezeket már mindenképpen föl akartuk használni. Így került a mostani rántottánkba vöröshagyma helyett lilahagyma. Ami jótékonyan gusztusos zöldre festette a rántottát. Olyannyira, hogy Ákos nem is volt hajlandó enni belőle. Pedig amúgy az íze ugyanolyan volt, mint máskor. De a kinézete! Próbálkoztam háromszor is, hogy megörökítsem, de a fényképezőnek sem tetszhetett, mert még ez lett a legélesebb kép:

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kisvax · http://kisvax.blogspot.com/ 2008.06.19. 21:46:52

Fújjjos, Ákost maximálisan megértem!
Ilyenkor kijár a gyermeknek, hogy paradicsomlevest főzzön neki az anyukája!

Puccos 2008.06.23. 11:10:13

Ez tényleg randa lett!!!:):)
Minyike asszonyság eztet a szóellenörzést nem e lehetne e elzavarni innen??!!!Utálom!
süti beállítások módosítása