Nem véletlen, hogy nem számolok be hétről hétre az állattartásról. Ugyanis nem sok sikerünk van benne eddig (azaz: semmi). Vettünk ugyebár négy vemhes anyanyuszit. Közülük egy elpusztult az ellésben, egy megellett 8 kisnyuszit és nem törődött velük, így elpusztultak. Később a harmadik is nyolcat ellett és ő sem foglalkozott velük. Most a hétvégén megellett az utolsó is, 6 kisnyuszi született. Közülük egy már az első nap elpusztult, kettő később, majd még kettő. Momentán még van egy kicsi. Összesen. Négy anyától. Így a tavalyi sikeres nyúltartás után idén szinte teljes a kudarc.

Csirkét szerettünk volna még tartani, de mire nyélbeütöttük a költözést, sehol sem lehetett már előnevelt csirkét kapni, a kisebbek, a naposak pedig már nem nőnek meg nyár végéig.

De ezen a héten mégis lett két állatunk. Lajos évekig tartó tiltakozásom ellenére beszerzett két 3 hónapos lány kecskegidát. Pedig már ezren győzködték, hogy ne tartson kecskét, mert nagyon buta állat és mindent megeszik, aminek a közelébe kerül. Ez nem baj, ha az a minden gaz, úgysem bírjuk vele a harcot, de eszi az összes fa levelét és még éretlen gyümölcsét is, na meg vígan enné a veteményt is, ha engednénk. Azért remélem, arra mindenki vigyázni fog, hogy a vetemény közelébe se kerüljenek. Mindenesetre most nagyon jó fejek, mekegnek egyfolytában, de akkor elcsöndesülnek, ha valaki a közelükben van. Úgy tűnik, nagyon társas lények. (Az eddigi helyükön nagyon sok társukkal egy erdős területen szabadon lehettek, így nálunk mindenképpen romlott az életminőségük, bár ezt próbáljuk némi simogatással pótolni.) Egyelőre az ólban és annak udvarában laknak, van most nálunk vendégségben két kislány, ráadásul egyikük nagyon nagy állatbarát, ők időnként megsétáltatják őket, kutyapórázon. Ma már kipróbáltuk a mobilketrecet is, abba kiterelték őket, de onnan kiszöktek. Illetve le lesznek kötve egy-egy helyre, így pótolván a fűnyírót és a kaszát.

Mivel csak ketten vannak, elkerülhetetlen volt, hogy nevet kapjanak. Így lett a fehér Meki, a barna Muki.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kedves Rokon 2008.07.16. 10:55:38

Besz.rok!

(És örömmel olvastam, hogy most már van is hová!)

Azért nem írtam eddig a fenti életbe vágóan fontos témáról, mert nem találtam szavakat! Az engem ismerők tudják, mit jelent ez! :)

Vége a fejlámpás forgolódásnak, a sötétben botorkálásnak (a lámpával a lényeg legmélyére bevilágításnak, miközben ellenőrzöm, biztos, hogy nem pipiltem-e mellé a sötétben)!

Halleluja!
süti beállítások módosítása