minyike 2008.08.03. 18:51

Pakolunk

Nagy lépéssel haladunk előre a következő két hétben a házfelújításban: burkolunk. Mivel a ház legnagyobb részében padlófűtés lesz (a hálószobák kivételével), ez nagy felületen jelent padlóburkolást, valamint a fürdőszoba és a vécé csempézését (a konyha majd később jön). A munkát természetesen szakemberre bízzuk, a mi feladatunk a háttér biztosítása.

Ebben a legnagyobb ránk váró munka a már jelentősen birtokba vett nappali, konyha, kamra, étkező, vécé és fürdőszoba kipakolása. Ennek láttunk már neki a héten és mára lényegében sikerült is hatalmas kongó hangú helyiségeket varázsolnunk. Mivel a burkolók csak csütörtökön kezdenek, addig a kényelmi dolgok megmaradnak: a benti vécé, a mosogató és némi konyhaeszköz. Szerdán este aztán a konyha leköltözik a pincébe, de természetesen a mosogató nélkül. És megszűnik a benti vécé. Így ugyan csak egy pár napra, ideiglenesen (nagyon reméljük!!!) visszatér a régi rend: kijárni a kerti budiba és lavórban mosogatni, a lavórral utána kilavírozni az udvarra és a tartalmát ott kiönteni.

Mivel a hálószoba a nappalin keresztül közelíthető meg és a nappali az éppen aktuális munkálatoktól függően hol járható lesz, hol nem (többnyire nem), ezért a házból való ki-be közlekedés csak a hálószoba ablakán lesz lehetséges. Ezt úgy tudtuk volna kiküszöbölni, ha teljesen leköltözünk újra a pincébe (két évig éltünk ott, de erről majd máskor mesélek). Erre viszont még egyszer nem vagyok hajlandó. Legalább ennyi kényelmünk maradjon meg: a paplanos ágy, még egy ilyen kényelmetlenség árán is, hogy az ablakon mászunk ki-be.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Saille · http://ficsergo.blogspot.com/ 2008.08.03. 22:08:24

Hú, kemény lesz! Kitartást kívánok és pontosan betartott határidőket!

Saille · http://ficsergo.blogspot.com/ 2008.08.03. 22:11:15

Bocsi, Minyike, Saille én vagyok, a Lily, csak már foglalt volt az a név a blog.hu-n és ezért ezt regisztráltam ott be még régesrégen...

minyike · http://enkisfalum.blog.hu/ 2008.08.03. 22:48:57

Nálam meg a minyon név volt foglalt :)
Bár Kedves Rokon szerint inkább "messzenéző" néven kellett volna regisztrálnom :)))
süti beállítások módosítása