minyike 2008.11.05. 20:41

Ragyogó temető

A hétvégére esett Mindenszentek és Halottak napja. Nekünk is vannak halottaink, de a látogatásukat mindig egy másik, közeli napon ejtjük meg, direkt azért, hogy ilyenkor Kisfaluban lehessünk. Már csak azért is, mert akiktől vettük a házat, ilyenkor szintén el szoktak jönni a temetőbe és ilyenkor be szoktak térni hozzánk – ezt sajnos idén kihagyták.

De a másik, nagyon fontos ok, hogy ilyenkor gyönyörű a temető. Nappal is gyönyörű, amikor tele van virággal, főleg, olyan szép idő van, mint idén és nem fagynak el. De a legszebb akkor, amikor beesteledik és ragyog a sok mécsestől. Amikor a gyerekek még kisebbek voltak és nagyobb volt a gyerektársaság, ilyenkor kedves szokásuk volt, hogy kimentek este a temetőbe és ha találtak egy kialudt mécsest, azt meggyújtották. Ilyenkor nagyon tisztességesen viselkedtek, csak suttogva beszélgettek és ügyeltek arra is, hogy ne keverjék össze a mécseseket, ne gyújtsanak meg olyan mécsest, ami azért volt odakészítve, hogy csak a következő este gyújtsák meg az odalátogatók.

Ezt a szokást idéztük fel, bár most vegyes gyerek- és felnőtt társasággal. Szombaton népesen gyűltünk össze nálunk: Megértő Barátok is nálunk töltöttek két napot, és a faluból is többen betértek hozzánk. Így, többen kerestük fel az esti temetőt és sikerült is néhány szép képet készítenem.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lily · http://ficsergo.blogspot.com 2008.11.07. 08:17:56

Milyen kedves szokás. Érdekes, azt hiszem még sosem voltam este temetőben. A képeid megkapóak, a táncoló fények... érdekes hangulata lehet.
süti beállítások módosítása