Ugyebár Mars egy német juhászkutya. A juhászkutya azt jelenti, hogy terelgeti a juhokat. Na most én még sosem láttam német juhászt se juhokat, se más állatokat terelgetni. Bár Mars a mi állatainkkal aránylag tisztességgel bánik, szinte már terelgeti őket. Ez alól csak a hirtelen mozdulatokat tevő állatok jelentenek kivételt, így azt ki sem merjük próbálni, hogy az ugrubugri nyuszikkal mit művelne. Idén a kecskékkel töltötte együtt a napjait, de ők méretben föl tudták venni vele a versenyt és szarvak voltak a fejeiken, amiket nem féltek használni, Marssal szemben sem. Az eddigi években baromfiaink voltak, velük is elvolt az udvarban. De kétszer megesett, hogy egy-egy szárnyas hirtelen mozdulatot tett: egyikük egy csirke volt, másikuk egy pulyka. Mars egyből odaugrott, és épp csak finoman a mancsocskájával megdorgálta a hátukat, hogy ugyan, ne ugrálj már. Csak épp annak a mancsocskának a súlya többszöröse volt a baromfi súlyának, így azokon a napokon egyértelművé vált hirtelen, hogy mit eszünk ebédre.

Ám ha Mars találkozik egy erdei-mezei vaddal, hozzájuk már nem ilyen szelíden, terelgetősen viszonyul. A fejébe veszi minden alkalommal, hogy megfogja az illető állatot. De csak amúgy Kisvuk módjára közelíti meg őket: dararamtaram-dararamtaram. Értsd: jó hangosan, csörtetve, zörögve. Erre mit csinálnak azok a fránya állatok? Megállnak és bevárják, mert szinte észre sem veszik? Nem, nem. Észreveszik és vannak olyan pofátlanok, hogy elfutnak, vagy elrepülnek, ki-ki tudása szerint. Az elrepülőkrők (fácán) Mars elég hamar belátja, hogy nem lesznek vacsik aznap, de az elfutók esetében ez nehezebben megy: utánuk veti magát. Mi meg nem győzünk kiabálni, hogy azért majd jöjjön is vissza. Már csak azért is aggódni kell ilyenkor, mert sajnos Kisfalu környéke kedvelt vadászóhely. (Erre azért odafigyelünk és ha vadászat van, nem szoktuk szabadon engedni.)
 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lily · http://www.sufonesza.hu 2008.11.19. 19:29:45

Hápik! Őket is szeretem, igaz megenni is. :D
süti beállítások módosítása