minyike 2009.01.17. 20:05

Blog kérdés III.

Tipródtam, tipródtam idáig. Vártam, hogy bejöjjön az ígért könnyebb kommentezési lehetőség, de nem jött, hiába várom. Illetve nem is tudom, hogy igazából könnyebb lett volna-e: meghívót kellett volna küldenem a bejelentkezés nélküli kommentezőknek, de ettől még nekik ugyanúgy regisztrálni kell(ett volna) és be kell(ett volna) jelentkezni.

Hallottam olyan véleményeket, hogy azért csinálták ezt az egész keményítést, hogy az ún. „kis blogok” elköltözzenek és ne terheljék feleslegesen a kapacitást. (Az enyém is ebbe a kategóriába tartozik: aránylag alacsony az olvasottsága és nem akarok széles körben terjeszteni, ezért is válaszoltam nemmel a reklámra.) Én ezeket a véleményeket inkább összeesküvés-elméletnek éreztem és maradtam csendesen a fenekemen, mert nagyon nem szeretek váltani. Maradtam – idáig.

Ahogy várható volt, a Gépházban a vita a kommentezésről szép lassan elcsendesedett, valószínűleg mindenki vagy elköltözött, vagy hozzám hasonlóan csendben írta tovább a blogját – kommentek nélkül. A Gépház statisztikája szerint viszont a héten minden idők második legnagyobb számú kommentje érkezett a blog.hu-ra. Nyilván ezt a statisztikát nem rám alapozták.

Én is csak ritkán néztem már vissza a Gépház blogra. Ezért olvastam csak a héten egy szintén kis blog gazdájának az üzenetét, hogy ő elköltözik egy másik rendszerbe. A Gépház válasza szerintem felháborító volt: „ég veled”. Épp csak hogy táncra nem perdültek, hogy megint elköltözik egy kis blog. Vagyis nem látom őket, lehet, hogy táncra is perdültek.

Ez volt nálam az utolsó csepp. Ekkor döntöttem el: én is elköltöztetem a blogom. Találtam egy másik rendszert, ahol szabadon lehet kommentezni (pontosabban ezt én dönthetem el) és elkezdtem építeni ott a blogot. És szerencsére ebben a rendszerben lehetőség van arra, hogy az egész blogot átvigyem, az eddigi összes bejegyzéssel együtt. Ez még folyamatban van, de szívesen fogadnak és gyors munkát ígértek. Viszont ismerhettek már annyira, hogy holmi gyári sablonnal nem leszek megelégedve. A sablonkészítés viszont ott egy kicsit másképp működik, mint itt, bár tudom hasznosítani azt a tudást, amit itt tanultam. Épp ezért, amíg ott heggesztgetek, egy kis technikai szünetet hirdetek. Mihelyst kész leszek, jelzem. Ég veled, blog.hu!
 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása