A tegnapi Kisfalusi Hírmondóból kimaradt az időjárás-jelentés.
Szombaton egész nap borongós idő volt, bizonytalan volt, hogy elengedik-e tartalmukat a felhők, vagy nem. Ezért is siettettem a veteményezést, pontosabban a rotakapázást: ázott földbe ugyan nem kényelmes, de lehet magot vetni, de sarat rotázni nem lehet. Végül is egész nap nem esett, csak este néhány csepp, amikor mentünk haza Gézáéktól.
Vasárnap napsütésre ébredtünk és gyönyörű, meleg idő volt egész délelőtt. Nosza elő is vettem a locsolót, abból a meggondolásból, hogy ha meglocsolom a veteményt, egész héten esni fog, ha viszont nem, akkor egy csöpp se fog esni. Meg is locsoltam szépen. Délutánra azután beborult és rendesen hűvös lett. Már akkor is úgy nézett ki, hogy esni fog, de nem esett. Mivel szombaton lecsúsztunk a tejről, a vasárnapi indulást úgy időzítettük, hogy Szlovákfaluban megkapjuk az esti tejet. Összepakoltunk, beültünk az autóba, elindultunk – és kisütött a Nap. De sokáig nem tartott, félúton el is kezdett esni.
Ma (hétfőn) pedig meg is jött az ígért eső. Az időképen egész nap figyeltem, azt jelezte, hogy Kisfalu környezetében is esik. Épp ez kell a magjaimnak: hét elején áztató eső, a hét második felében pedig finom meleg (pillanatnyilag ezt ígérik). Igaz, ma olyan észlelést is láttam, ami szerint Szlovákvárosban jégeső esett, de nem sokáig, reméljük, nagy kárt nem okozott. Bár sok mindenben nem is okozhatott: a vetemények még nem keltek ki, a fák még nem virágoznak.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása