minyike 2008.06.09. 23:10

Medárdos hétvége

Ezt a hétvégét sikerült megtoldanunk egy fél nappal: Ákosnak ma (hétfőn) nem volt iskola, Miki viszont egyéb programok miatt (amiket végül elmosott az eső) nem jött velünk, így maradhattunk hétfőig. Mars még a tüzelése utolsó napjait tölti, így őt is Mikire hagytuk. Vasárnap így végre nem volt vitatéma, hogy ki vezet.
„Ha ezen a napon esik, negyven napig egyfolytában esik.
De ha Medárdus napja tiszta, nem jő a rossz idő vissza.”
Vasárnap volt Medárd. Egész hétvégére gyakorlatilag az egész ország területére esőt jósoltak. Az, hogy végül is csak vasárnap délután kezdett el jelentősen esni, egyrészt jó hír, mert nem mosta el a programjainkat, másrészt nem jó, mert nagy szükségük van az esőre az én növényeimnek is.
A szombat történetét ismét más bejegyzések mesélik el, ezúttal kettő.
Még a múlt héten szóltak Gézáék, hogy roskadásig van a meggyfájuk meggyel, menjünk szedni. De a múlt hét az eper jegyében telt, ráadásul a múlt héten beszerzett mélyhűtőládánk csak ezen a hétvégén utazott le Kisfaluba, nyilván mert bringával nem tudtuk elvinni. Így vasárnap ebéd után Ákossal és egy kosárkával fölkerekedtünk és legurultunk Gézáékhoz. Nem volt nehéz a kosarat félig megszedni (ettől 5 nagy zacskó meggy került végül az időközben üzembe helyezett ládába), de Ákos olyan jól érezte magát a kisunokák társaságában, hogy maradtunk még egy jó darabig. Közben megjött a Medárd napi eső. Már igen szerettünk volna hazaindulni, de minden „Ákos, induljunk” mondatomat Géza így értette: „kérek még egy pohár pálinkát”. Legalábbis így kellett, hogy értelmezze, mert minduntalan teletöltötte a poharamat. Végül kölcsönkaptunk két katonai esőkabátot, ezeknek a védelme alatt mentünk haza. Az eső viszont elmosta a tervezett vasárnap délutáni szlovákfalusi kiruccanást, ami máskor rendszeresen a vasárnapi Pestre utazás miatt hiúsul meg, így nagyon számítottunk rá, hogy most mégis összejön. Ehelyett végül a vasárnap este pihenős, blogírós, korán ágybabújós lett.
Hétfőn reggel már ragyogott a Nap, igen melegben vittük vissza az esőkabátokat és keltünk útra, vissza Pestre.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása