Amióta kényelmesedtünk, tehát nem kell mindenféle folyó ügyben kilépnünk a házból, azóta az időjárás iránti toleranciaküszöböm jelentősen javult, de ez már akkor is sok! Itt járunk július végén és az idei nyárból két igazán jó időszakra emlékszem: először, még június végén – július elején, amikor még részben Pesten nyűglődtünk, részben Debrecenben voltam. A második a múlt hét vége volt, amikor a főzőversenyen egész nap kellett a tűző napon a tűz mellett üldögélni. Ezzel ugyan semmi baj sem lenne, hiszen ilyen a nyár – ha egyébként is ilyen lenne a nyár. De nem ilyen.

Hűvös van, ha esetleg adódik is egy-két napsütéses nap, akkor is van max. 28 fok, ami nem nyár. Nagyon sokat esik az eső, mára virradó éjszaka is akkora eső esett, hogy a kint felejtett lavór félig megtelt, sőt, a kert aljában húzódó patak is zúgott rendesen. A folyó vize is hideg, ráadásul a sok eső miatt árad, ettől felkavarodik, sáros, mindenféle uszadékot visz magával. A hétvégi 25-28 fokos „kánikulában” a gyerek siserehad követelésére elmentünk a folyóhoz, de nekem semmi gusztusom nem volt megfürödni benne, az egész eredménye számomra mindössze egy nagyon viszkető hatalmas bögölycsípés lett a combomom. Mert a böglyök és az egyéb nagyon kellemetlen csípős rovarok mindezek ellenére úgy gondolják: nyár van.

És továbbra is hasonló időjárást ígérnek, legalábbis erre a hétre. Ez már csak azért is zavar minket, mert Ákos a Balatonra készül, bár kőházba, viszont Miki csütörtökön (amikorra most is jelentős mennyiségű esőt ígérnek) két hétre megy a Tisza mellé sátortáborba. Úgyhogy kérek szépen mindenkit, gondoljon ránk és a nyaralni készülőkre és fütyüljön a jó időért. És az összes építkezőt kérem (főleg a meteorológus építkezőket), hogy függesszék fel az építkezésüket szeptember elejéig.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kedves Rokon 2008.07.22. 09:23:17

Tekintettel arra, hogy belső munkálatok folynak, most az sem segítene, ha abbahagynánk.

Nekünk a falazásnál és a födém betonozásnál különben is saját felhőink voltak, kimondottan a házunk felett lebegve, nem lehetünk felelősek a teljes borult égboltért!

Szorítunk a kishapsiknak, Mikinek különösen!

kisvax · http://kisvax.blogspot.com/ 2008.07.22. 12:35:03

Szógálati közlemény:
tettem a blgomba egy új látogató-számlálót, ami kiírja az aznapi látogatók városait is...
Belepusztulok a kíváncsiságba, hogy ha Te onnan (neked innen:D) felmész, ráadásul mobil nettel, mi a bánatot regisztrál.
Ha arra jársz, írj már két sort vagy kommentbe, vagy a dumaládába, köszi!
Az időt én is utálom és nem is mondanak túl sok jó a jövőre nézve sem:(

minyike · http://enkisfalum.blog.hu/ 2008.07.22. 23:05:21

Jaj, kegyelem árva fejemre, a meteorológus építkezőknél nem Kedves Rokonékra gondoltam, hiszen nekik már tető van a fejük felett, hanem az EGYÉB meteorológus építkezőkre.

Kedves Rokon 2008.07.23. 09:43:40

Okés. Azt hiszem a meteorológusok hozzátartozói sérülékenyek.

Ma különben éppen olyan idő van, mint amikor gyerekkoromban a Balatonon csak néztünk kifelé a teraszon, az eső meg csak esett és esett, és tisztán látszott, hogy még napokig óhajtja ezt folytatni.

Mit csináltok ilyen időben?

minyike · http://enkisfalum.blog.hu/ 2008.07.23. 10:13:20

Ilyen időben nézünk kifelé az ablakon, az eső meg csak esik és esik és tisztán látszik, hogy még napokig óhajtja ezt folytatni. És megfagyunk. És emlegetjük a Kisfaluban építkezőket (mert vannak).
süti beállítások módosítása