2008.07.24. 19:35
A tócsni receptje
Mert hátha valaki nem ismeri ezt az egyszerű, de nagyszerű ételt, amivel a főzőversenyen oly’ nagy sikert arattunk. Vagy esetleg ismeri, de más néven ismeri: ugyanis nevezik még lapcsánkának, Zalában prószának (bár egy merőben más ételt is neveznek prószának), Szlovákfaluban pedig harula néven ismerik. Hallottam már többféle elkészítési módját, én a következő módon készítem:
Némi krumplit (a mennyiségek abszolút sacimetriásak) lereszelek nyersen, beleütök 1-2-3 tojást (mennyiségtől függ), szórok bele sót, borsot, temérdek préselt fokhagymát, rakok bele némi tejfölt és annyi lisztet, hogy olyan rendesen sűrű palacsintatészta állaga legyen. Nem kevés olajjal vagy zsírral kikenem a serpenyőt és belemaszatolok 2-3 evőkanál masszát, szétkenem a kanállal és mindkét oldalát pirosra sütöm. Amikor megsült, tejföllel megkenve fogyasztjuk. Nem csak finom, de remek bor-, illetve sörkorcsolya is.
A tócsnit idén a főzőversenyre megbolondítottuk: a natúr mellett sütöttünk olyat, amiben apróra vágott szalonnakockák voltak, és olyat, amiben szintén apró kockára vágott füstölt kolbászdarabkák voltak.
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Beszólások