minyike 2008.07.28. 14:49

Nyár van!

Végre itt a nyár, amit annyira vártam! Hétágra süt a Nap, meleg van, nyári ruhában lehet lenni. Szellő lengedez. Esténként is legföljebb egy pulóvert kell felvenni, de többnyire rövidujjúban lehet hallgatni a tücskök kórusát. És ugyanilyen időt ígérnek a következő napokra is! Ettől azt remélem, hogy még tovább javul az általános helyzet. Ugyanis még sár bőven akad, a folyó is duzzadt és sáros, hordalékos, hideg, nem fürödhető.

Azért a nyár velejárója továbbra is bármikor előfordulhat: a délutáni, esti zivatar, ami hazazavar minket Szlovákfaluból, vagy bekényszerít egy tető alá Szomszédfaluban, amikor épp arra tekerünk.

Beállt a nyári nyugalmas menetrend: egyre többen vannak a szomszédságban, akikkel el lehet tölteni egy-egy estét kellemes beszélgetéssel, borozgatással. Alternatív program: Szlovákfaluban a kocsmaasztalnál hasonlóan kellemes beszélgetéssel tölteni az estét. Ez utóbbinak az az előnya is megvan, hogy az oda-vissza úton sportolunk mi is, Mars is.

Kisvaxék is befutottak, hogy itt töltsenek egy pár napot. Pár napja vettem észre, hogy van nekünk egy doboz örökségből származó aszfaltkrétánk és egyből rájuk (pontosabban a csemetéikre) gondoltam. Előkerült a doboz, szebbnél szebb rajzok keletkeztek az úttesten, mert mindenki bevetette a tudását. Született egy újabb buzi tücsök is, aki most nem azért lett olyan, amilyen, mert homokos, hanem azért, mert rózsaszín.

Állatállományunk is gyarapodott egy cseppet: csökkentendő a veszteséget, hogy összesen 24 kisnyuszink született és közülük egy sincs életben, beszereztünk újabb 3 felnőtt nyuszit, így a nyúlállományunk hatra gyarapodott. A három új nyuszi Szlovákfaluból jött, kerékpárra kötözött ládában, de előbb még szegényeknek étlen-szomjan ki kellett bírniuk, hogy beugrottunk a kocsmába „egy söröcskére”. Most még nagyon félénkek a jövevények, ha enni adok nekik, hanyatt-homlok bemenekülnek az ólba, de a hasuk és a kíváncsiságuk hamar kihozza őket.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Puccos 2008.07.31. 10:38:49

Hát ezekkel a nyuszikkal nincs sok szerencsétek!!Csak ne hogy a kecskék i8s szaporodjanak:):)Én sem tudtam hogy kérödzö állatok:(
Vaxiékat nagy szeretettel csókolom!!!Add át nekik légyszi!Hiányoznak már!De élvezzétek a nyarat!!!Pusza
süti beállítások módosítása