Ez egy olyan kalandos, olyan téli, olyan eseménydús és olyan jóóóó hétvége volt, hogy most csak összefoglalom, de a részletekről majd külön írok egy-egy bejegyzést, mert megérdemlik.

Úgy terveztük, hogy már pénteken kora délután elindulunk Kisfaluba hármasban (Miki Apósához ment a hétvégére), de Ákos is kitalált magának egy péntek estébe nyúló programot, így az indulást eltoltuk szombat reggelre. Akkor viszont végképp veszélybe került a hétvégénk, mert Ákos hajnalban elkezdett ugatva köhögni. Egy darabig álmatlanul forgolódva hallgattuk, hogy köhög-e, ebből persze az lett, hogy amikor végre elaludtunk, jól elaludtunk mindahányan, egész 9-ig. Ákosnak úgy tűnt, hogy kutya baja, úgyhogy elindult nála a Stodal-kúra, nálunk meg a kisfalusi hétvége.

Hol máshol lett volna az első megálló, mint Szlovákfaluban. Ott gyorsan meglátogattuk Mekimukit és megbeszéltük a kecskebót utolsó részleteit, majd tűztünk haza, fűteni. Jó hideg ház fogadott minket és itt-ott nyomokban egy nagyon kevés hó. Mindkét helyzet gyorsan változott: a ház melegedett, a hó pedig egy idő után nem lett kevés.

Nagyon kihalt a falu: akik még a jobb időjárásban majd’ minden hétvégén jöttek, most már kevésbé (vagy egyáltalán nem) látogatják Kisfalut. Mi is csak egy-két ismerőssel találkoztunk (helybelivel és „hétvéges”-sel). Cs.Gabihoz betértünk egy kis tereferére, majd mindannyian felcihelődtünk és a csevelyt végül nálunk folytattuk, mert Gabi még nem járt nálunk a burkolás óta. Még egy kicsit eltettünkvettünk a házban (főzés, zuhanyfülke összeállítása még mindig), majd elindultunk a nagy kalandos szlovákfalusi bringázásunkra, ami kivételesen nem az elfogyasztott italoktól lett kalandos. Majd erről szól az egyik beszámolóm. A másik kettő pedig a vasárnapunkról: Most legyen elég csak annyi, hogy bármennyire szerettem volna, nem sikerült meglátogatnunk a Hatosikreket – egyszerűen nem volt rá időnk. Pontosabban szombaton még lett volna, de akkor még nem tudtuk, hogy vasárnap nem lesz…

No, most már, hogy így fölcsigáztam mindenkit, el is megyek fürdeni és aludni. Aztán majd jön a héten a fényképekkel tarkított folyt. köv…
 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása