Sokan kérdezték már tőlünk, hogy miért van kint a zászló. Én ezt a kérdést sosem értettem.
Miért is ne lehetne kint egy magyar házon, Magyarországon, a magyar zászló, még ha nincs is ünnep? Miért kell ezt a manapság sajnos nagyon negatív fogalomként kezelt nacionalizmussal magyarázni, vagy esetleg egy párthoz való hozzáállással azonosítani? Egyébként az igaz, hogy nálunk akkor van kint a zászló, ha ünnep van: ha Kisfaluban vagyunk, az számunkra mindig ünnep. Nálunk a zászló valami olyasmit jelez, mint a nagykövetségen: ha ott vagyunk, kint van a zászló. Ez alól csak egyszer volt kivétel: ha jól emlékszem, egy október 23-i hosszú hétvége alkalmával a zászlórúd alaposan elázott és úgy bedagadt, hogy kb. fél évig nem tudtuk kiszedni a helyéről. Ez manapság már nem történhet meg: az átépítés során a háznál föllelt, újrahasznosított bicigliváz zászlótartó olyan mélyen az eresz alatt van bevakolva a falba, hogy nem érheti eső.
És most az első zászló megérett a cserére. Megette az idő. Teljesen kifakult és nem győztem már a végéből levágni, hogy ne látszódjon, mennyire rongyos. Ma megtörtént az új zászló felavatása: igen sokat vártam a fényképezéssel, hogy ez a zászló igenis lobogjon, ne legyen haragosa mindenféle szélnek.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása